Letos z rekordno udeležbo

Letošnje poletje je postreglo z dvema rekordnima številkama: v prvi izmeni se je košarkarskih veščin učilo 98 udeležencev, v obeh izmenah skupaj pa smo prejeli 170 prijav na mednarodni košarkarski kamp Boki Nachbar, ki je na Osnovni šoli Koper potekal že 13-ič zapored.

Otroci so se učili in nadgrajevali svoje košarkarske spretnosti ter preizkušali svoje košarkarsko znanje na tekmah. Poleg košarke pa so doživeli še marsikaj: izlet z ladjo, kopanje in skoki v morje, raznovrstne razvedrilne in spretnostne igre, Get wet, večerne animacije - do solz jih je namejal tudi čarodej La Mažik Misel. V sredo popoldan so spoznali športe, katerih elementi so uporabni tudi v košarkarski igri (judo, nogomet in tehnika teka z agilnostjo). Pomembna dodana vrednost udeležbe na kampu so za otroke poleg pridobljenih novih znanj in izkušenj zagotovo nova prijateljstva, ki jih veže ljubezen do košarke in športa.

Na zaključni all star tekmi, na kateri so nadobudni košarkarji staršem prikazali obilo lepih košarkarskih potez, smo podelili tudi posebne nagrade: najmlajša udeleženka kampa je bila komaj šestletna Ajda Nachbar (Bokijeva drugorojenka), nagrado za »Best Attitude« je prejela Aneja Stojko, pokal za Vzhajajočo zvezdo si je prislužil Lorenzo Camilli. Najprestižnejši naslov – MVP kampa pa je pripadel Adamu Skazi.

Velika zahvala za nepozaben teden dogodivščin, smeha in čudovitih spominov gre odlični ekipi #BokiCamp, ki je ponovno s pozitivno energijo, pristopom, znanjem in veliko truda pričarala fantastično vzdušje, v katerem smo uživali tako otroci kot tudi osebje kampa! Največja nagrada so zagotovo nasmehi in iskrice v očeh otrok ter vsako leto znani obrazi povratnikov na kamp.

Fotoutrinke dogajanja na kampu si lahko ogledate na povezavi FOTOUTRINKI.

Boki Camp 2019 - 1. izmena

Boki Camp 2019 - 1. izmena

Posted on July 29, 2019 .

Prosta mesta na BOKI kampu se že polnijo

Tudi v letošnjem letu je odziv staršev in mladih ljubiteljev košarke odličen, saj v pričetku februarja beležimo že preko 50 prijav na tradicionalni mednarodni košarkarski kamp Boki Nachbar. Na kampu je v ospredju vsekakor košarka, otroci na treningih spoznavajo nove košarkarske elemente in utrjujejo že osvojeno košarkarsko znanje. Vendar koncept kampa nudi mladim poleg strokovno vodenih treningov košarke in tekem še mnogo več: razvedrilne igre, kopanje, komplementarne športe, izlet z barko, spoznavanje novih prijateljev ipd.

Tudi letos bosta organizirani dve izmeni, in sicer bo prva izmena potekala od 14. do 20. julija, druga izmena pa bo od 21. do 27. julija 2019. Za bolj zainteresirane košarkarje so na voljo doplačljivi individualni treningi v jutranjih urah, ki so se v preteklih dveh letih dobro uveljavili, saj so prosta mesta za individualne treninge zelo hitro zapolnjena.

Prijava na kamp je preko e-prijavnice na tej povezavi: PRIJAVA.

Več informacij o kampu si lahko preberete na povezavi BOKI KAMP, za morebitna vprašanja pa smo dosegljivi na e-naslovu bn.camp7@gmail.com in telefonski številki 041 515 061.

Izlet z barko vedno pričara nasmeh na obraze …

Izlet z barko vedno pričara nasmeh na obraze …

Posted on February 8, 2019 .

Znani so datumi letošnjih izmen košarkarskega kampa Boki Nachbar

Ekipa Mednarodnega košarkarskega kampa Boki Nachbar že dela s polno paro in se pripravlja na novo sezono že tradicionalnih košarkarskih kampov v Kopru. Tako so že znani datumi kampa v letošnjem poletju, in sicer bosta zaradi velikega zanimanja znova organizirani dve izmeni. Prva izmena bo potekala od nedelje, 14. julija, do sobote 20. julija 2019. Druga izmena pa bo od nedelje, 21. julija, do sobote, 27. julija 2019. Možna je tudi prijava na obe izmeni.

Prijava na kamp je preko elektronske prijavnice na povezavi PRIJAVA.

Tudi letos bo koncept uveljavljenega mednarodnega kampa dopolnjen z novostmi, ostaja pa možnost izbire dodatnih individualnih treningov, za katere je izkazano izredno veliko interesa, saj je več povpraševanja, kot pa je na voljo prostih mest.

Veselje in dodatno motivacijo za delo ekipi #BokiCamp predstavlja dejstvo, da je vsako leto na kampu izjemno število povratnikov - mladih košarkarjev in košarkaric, ki se vsako leto vračajo po nova športna doživetja in košarkarsko znanje. Dober glas pa se širi tudi izven meja Slovenije, saj se povišuje tudi število udeležencev iz tujih držav, ne samo v Evropi temveč s celega sveta.

DSC_0975.jpg
Posted on January 9, 2019 .

Tudi druga izmena Boki kampa uspešno zaključena

Letošnje poletje je postreglo s kar dvema izmenama mednarodnega košarkarskega kampa Boki Nachbar. Tako prva kot tudi druga izmena sta zaključeni z odliko, o čemer pričajo nasmehi otrok in pozitivni odzivi staršev.

Otroci so se na treningih naučili novih košarkarskih veščin, pridobili pomembne izkušnje na popoldanskih tekmah ter uživali v plavanju in skokih v morje, vožnji z barko in razvedrilnih igrah. Otroci so se naučili novih spretnosti iz košarki komplementarnih športov: nogomet, tehnika teka in jiu jitsu. V drugi izmeni nas je obiskal Pižama, ki je otroke navdušil s pripovedovanjem zanimivih zgodb. Znani športni komentator Peter Kavčič pa je predstavil svoj poklic, brez katerega vrhunski šport ne bi bil tako atraktiven. 

Obilo veselja sta s svojim obiskom povzročila evropska prvaka Aleksander Nikolič in Vlatko Čančar. Mladim sta odgovarjala na vprašanja in se spomnila legendarne poti do zgodovinskega uspeha slovenske košarke. Obiskali so nas tudi športniki invalidi, reprezentanti v sedeči odbojki ter nam pokazali to zanimivo športno zvrst.

Na zaključni All stars tekmi smo podelili tudi posebna priznanja: najmlajša udeleženka je bila Sara Penca, nagrado "Best attitude" si je prislužil Tunizijec Ibrahim Shili, nagrado Vzhajajoča zvezda pa je prejel nadobudni Vik Ferk Keršič. Za MVP kampa je bila izbrana Ajša Sivka, za katero bomo v košarkarskih krogih zagotovo še veliko slišali.

Za fantastičen teden, poln lepih spominov, smeha in čudovitih doživetij, je zaslužna odlična ekipa #BokiKamp. Hvala vsem in vsakemu posebej za pozitivno energijo, trud in doprinos k uspešni izvedbi kampa! Največja nagrada so prav gotovo veselje in zadovoljstvo otrok ter znani obrazi naslednje leto, ko se otroci v velikem številu ponovno vračajo na kamp.

Fotoutrinke dogajanja na kampu si lahko ogledate na povezavi FOTOGALERIJA.

Ekipa #BokiKamp

Ekipa #BokiKamp

2. izmena #BokiKamp 2018

2. izmena #BokiKamp 2018

Posted on July 30, 2018 .

Prvi teden kampa z rekordno udeležbo

Zaključila se je prva izmena 12. mednarodnega košarkarskega kampa Boki Nachbar, ki je tokrat zabeležila rekordno udeležbo. Za nami je fantastičen teden, poln raznovrstnih dogodivščin. Otroci in mladostniki so pridno trenirali in nadgradili svoje košarkarsko znanje, v popoldanskih urah pa so svoje košarkarske veščine pokazali na tekmah. Teden ni bil zgolj košarkarsko obarvan, mladi so uživali tudi na izletu z barko, v kopanju v morju, Get Wet igrah, komplementarnih športih in različnih spremljevalnih dejavnostih. 

Udeležence kampa sta obiskala evropska prvaka: reprezentant Žiga Dimec in selektor reprezentance Rado Trifunović, ki je v zlati generaciji košarkarjev pomagal kot pomočnik trenerja. Z nadobudnimi košarkarji sta se pogovarjala, odgovarjala na zanimiva vprašanja in povedala nekaj zanimivih pripetljajev in zgodb iz sveta vrhunske košarke.

V okviru kampa so potekala tekmovanja v prostih metih, knock out-u, metu trojk in igri ena na ena. Finalisti so se pomerili na sobotnem All stars-u pred polno dvorano staršev. Zmagovalci so postali:

Knock out: Miha Stanovnik

Prosti meti: Jaka Germ (skupina 1), Dorian Podnar (skupina 2), Anelie Brodnik (skupina 3), Ajša Sivka (skupina 4), Vid Borišek (skupina 5), Vid Mesec (skupina 6) in Adam Skaza (skupina 7).

Met trojk: Tian Kuburić (skupina 3), Tin Nemec (skupina 4), Ana Lukač (skupina 5), Žan Fistrič (skupina 6) in Adam Skaza (skupina 7).

Igra ena na ena: Tilen Kroflič (skupina 2), Jona Podnar (skupina 3), Zoja Vilfan (skupina 4), Mattia De Biaggio (skupina 5), Jakob Napotnik (skupina 6) in Adam Skaza (skupina 7).

Podelili smo tudi posebne nagrade, in sicer je bil Tin Perhavec najmlajši udeleženec kampa, Nikola Ilić pa je prejel priznanje #BestAttitude. Vzhajajoča zvezda kampa je Urban Kroflič, MVP kampa pa je prvič postala predstavnica nežnejšega spola Anelie Brodnik.

Iskrena zahvala vsem članom odlične ekipe #BokiKamp, ki je ta teden poskrbela za izjemno vzdušje ter s svojim trudom, požrtvovalnostjo in pozitivno energijo poskrbela za čudovite spomine otrok pa tudi ekipe #BokiKamp. Kakovostno delo ekipe v preteklih letih je botrovalo k velikemu zanimanju, zaradi česar je letos organizirana tudi druga izmena kampa, ki bo danes odprla svoja vrata.

Fotoutrinke s kampa si lahko ogledate na povezavi FOTOGALERIJA.

 

Ekipa #BokiKamp (1. izmena)

Ekipa #BokiKamp (1. izmena)

1. izmena #BokiKamp 2018

1. izmena #BokiKamp 2018

Posted on July 22, 2018 .